Ibufix
Korisni savjeti za ublažavanje simptoma gripe i prehlade

Korisni savjeti za ublažavanje simptoma gripe i prehlade

Kada obolimo od gripe ili prehlade, većina nas razmišlja o tome kako si olakšati i kako ublažiti neugodne simptome.

Ovo su provjereni savjeti za ublažavanje simptoma gripe i prehlade koji zaista djeluju:

Pileća juha

Pileća juha je smatrana najboljim prirodnim lijekom protiv prehlade. Ona doista odčepljuje sinuse u sekundi i pomaže ublažiti upalne procese u tijelu.

Čajevi

Topli čaj će umiriti grlobolju i hidratizirati tijelo. Preporuka je udisati paru čaja dok je još vruć, a kada se malo ohladi, popiti ga. Nemojte piti prevruć čaj jer može samo pogoršati simptome.

Cink

Cink pomaže u borbi protiv virusnih infekcija i može skratiti vrijeme trajanja gripe i prehlade.

Odmor

Spavanje i kvalitetan odmor zaista ubrzavaju proces ozdravljenja.

Antihistaminik

Antihistaminici pružaju trenutno olakšanje, smiruju kašalj i curenje iz nosa.

Med ili slana voda

Med ili topla slana voda mogu ublažiti grlobolju i umiriti kašalj. Toplu slanu vodu je potrebno grgljati nekoliko sekundi, a zatim ispljunuti. Med je poželjno što duže cuclati kako bi obložio i zaštitio oštećenu sluznicu.

Vitamin C

Vitamin C neće izliječiti gripu, ali može ublažiti simptome. Ako ga konzumirate prije simptoma prehlade, vitamin C će vam pomoći da se osjećate bolje i da se brže oporavite.

Češnjak

Češnjak preventivno djeluje protiv prehlade i gripe a pomaže i ublažiti simptome bolesti. Najbolje je konzumirati ga sirovog, no ako ne podnosite njegov jak okus, umiješajte ga u jelo i malo termički obradite.

Mentol

Nanesite mentol u obliku masti ispod nosa ili na područje grla i prsa, ili ga udišite. Mentol umiruje kašalj i olakšava disanje.

Đumbir

Šalica čaja od svježeg đumbira liječi prehladu. Od đumbira također možete napraviti i ljekoviti pripravak koji će ublažiti simptome prehlade i gripe. Pomiješajte malo svježe naribanog đumbira s medom i progutajte.

Puno tekućine

Tijelo se bori protiv prehlade i gripe porastom temperature jer bakterije ne mogu dugo živjeti u vrućim uvjetima. Porast temperature može izazvati dehidraciju, stoga je izuzetno važno konzumirati veće količine vode, nezaslađenog čaja, juhe i svježe cijeđene sokove bez dodatka šećera.

Ibufix, filmom obložene tablete

Gripu i prehladu je najlakše prevenirati čestim pranjem ruku i izbjegavanjem kontakta sa zaraženim osobama.

U slučaju zaraze, simptome možete olakšati Ibufix lijekom za brzo uklanjanje simptoma gripe i prehlade.

Jedna filmom obložena tableta Ibufixa sadrži ibuprofen, koji djeluje protiv bolova i povišene temperature, i fenilefrin, koji smanjuje oticanje nosne sluznice i omogućava lakše disanje kroz nos.

Ibufix ublažava glavobolju, grlobolju, bolove u mišićima i zglobovima, smanjuje povišenu tjelesnu temperaturu i odčepljuje nos i sinuse.

Ibufix omogućava do 8 sati bez simptoma!


Vezani članci

Ovi simptomi prehlade i gripe mogu ozbiljno ugroziti zdravlje!
Ovi simptomi prehlade i gripe mogu ozbiljno ugroziti zdravlje!

Prehlada i gripa se razlikuju, ali imaju slične opće simptome kao što su začepljen nos, povišena temperatura, kihanje, kašalj i malaksalost. Ako ne prepoznate bolest na vrijeme ....

Pročitaj više
Kako razlikovati prehladu i gripu?
Kako razlikovati prehladu i gripu?

Prehlada i gripa jedne su od najčešćih bolesti i većina ljudi se susrela s njima. Virus prehlade ili gripe u tijelo ulazi kroz sluznicu nosa, očiju ili usta, a najčešće se prenosi dodirom ruku po....

Pročitaj više

Ostali proizvodi

Kontakt

STADA
STADA d.o.o., Hercegovačka 14, 10000 Zagreb | www.stada.hr